Infrarood sauna kopen

Een infrarood sauna, iets voor u?
Tegenwoordig schaffen mensen steeds vaker een infraroodcabine aan voor in eigen huis of tuin. Ideaal voor de ultieme dagelijkse ontspanning, maar veelvoorkomende aanschafredenen komen uit medisch oogpunt. Regelmatig gebruik van een sauna met infrarood helpt namelijk met het verhelpen en voorkomen van klachten zoals gewricht- en spierpijn, stress, slechte bloedcirculatie, verkoudheid en slapeloosheid.

Voordelen t.o.v. een traditionele sauna
Waar een traditionele sauna verwarmd moet worden tot zo’n 100 graden, werkt een infraroodcabine al bij ongeveer 50 graden. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

• In een traditionele sauna werkt de warme luchtcirculatie in op de huid, waardoor je gaat zweten. In een infrarood sauna komt slechts 20% van de stralingswarmte uit de lucht, terwijl het transpiratie-effect hetzelfde is. Dit komt doordat de overige 80% rechtstreeks in lichaamswarmte wordt omgezet. Hierdoor zijn de infraroodstralen effectiever voor de afvoer van gif -en afvalstoffen via transpiratie.

• De intense hitte van een traditionele sauna is zeker in het geval van een ziekte vaak moeilijk te verdragen. Het is een stuk aangenamer om in de lagere temperatuur van een infraroodcabine te zitten, maar mocht ook dit te warm zijn dan kun je altijd de deur openzetten: iets wat bij een gewone sauna ook niet kan.

• Een traditionele sauna heeft een opwarmtijd nodig van ongeveer een uur, terwijl een infrarood sauna dit in slechts 10 minuten doet. Hierdoor verbruikt een infraroodcabine veel minder energie, wat natuurlijk goed is voor je portemonnee en het milieu.
Positieve gezondheidseffecten
In medische onderzoeken is bewezen dat regelmatig gebruik van een infraroodsauna goed is tegen verschillende kwalen. Het helpt onder andere (chronische) pijnen te verlichten, de bloedcirculatie te bevorderen, de luchtwegen te openen en het immuunsysteem te versterken.

Het huidorgaan van de meeste mensen is doorgaans niet erg actief doordat men maar weinig zweet en gesloten kleding draagt. Ook andere zaken, zoals UV-straling en het gebruik van chemicaliën in o.a. zeep, crèmes en deodorant, dragen bij aan het beschadigen van onze huid. Door regelmatig gebruik te maken van een infraroodcabine herstelt de huid langzaam van deze schadelijk invloeden.
Verder zorgt het gebruik van een infraroodcabine voor het afvoeren van toxische afvalstoffen door overmatige transpiratie. Intensief zweten ondersteunt ontgifting en helpt bij afslanking van het lichaam.

Wilt u meer weten over de werking van een infrarood sauna? Laat je goed informeren door een specialist of vraag er eens naar bij uw huisarts.

Hieronder vindt u enkele Infrarood sauna’s tegen betaalbare prijzen.