Sauna accessoires

Na het bouwen en het inrichten van uw sauna zijn er verschillende sauna accessoires te koop om uw sauna compleet te maken. Op sauna informatie.nl geven wij informatie over de accessoires en waar u specifiek op moet letten. De meeste accessoires zijn van hout, steen of kunststof gemaakt en passen prima in de sauna.

Lepels en emmers.
De emmer en de opgietlepel is een basis element voor in de sauna. Er zijn veel verschillende soorten te koop. Belangrijk is dat de emmer goed waterdicht is en dat er een goed handvat aan zit.

Saunaverlichting.
Goede  verlichting in de sauna is belangrijk.
Dit kan simpel met een gloeilamp met ombouw maar het kan ook heel uitgebreid doormiddel van inbouwspotjes, een sterrenhemel door middel van glasvezeltechnologie of door lampen onder de banken. Let wel op dat de lampen goed ingebouwd zijn en dat deze goed tegen de warmte kunnen. Wilt u meer dan alleen een sauna dan kunt u ook verschillende kleuren lampen inbouwen waardoor lichttherapie tot een extra optie behoort. Meer informatie over de verschillende soorten verlichting vind u bij de sauna leveranciers.

Klokken en zandlopers
Tijdens het sauna baden is het belangrijk dat u de verblijftijd en informatie over het klimaat goed bijhoudt. Doormiddel van een zandloper, hygrometer en thermometer is dit goed te volgen. Het is niet noodzakelijk maar het geeft een goed beeld van wat je aan het doen bent.

Speakers
Muziek in de sauna werkt rustgevend en zorgt ervoor dat de tijd snel verloopt. Wanneer u speakers in uw sauna plaatst dan moet u rekening houden dat deze bestand zijn tegen hoge temperaturen en vocht. U kunt standaard speakers kopen welke u zelf aanpast maar het is verstandiger om voor een paar tientjes extra speciale saunaspeakers te kopen. Deze werken altijd en aansluiten is binnen 5 minuten gebeurd. Plaats de speakers nooit boven de sauna kachel of hoog in de sauna!

Ventilatie
Een van de belangrijkste accessoires voor uw sauna. Elke sauna moet ten minste 2 ventilatieroosters hebben. Deze bevorderen de luchtstroom in de sauna. Eén rooster bevind zich altijd onder de saunakachel en het andere rooster vind u meestal tegenover de kachel.