Sauna en afvallen

De vetlaag werkt als een isolerende laag tegen warmte. Dat is de reden dat mensen met overgewicht langer in de sauna moeten blijven dan mensen met een normaal gewicht. Andersom hebben ze ook meer tijd nodig om hun lichaam af te koelen. Mocht u echter heel veel overgewicht hebben, dan is de sauna geen geschikte methode om overtollige kilo’s kwijt te raken.

Hoewel uw lichaam gedurende korte tijd somatotropine afgeeft, een hormoon dat vetcellen laat smelten, is het effect eenvoudigweg te gering. Desondanks kun u de sauna zien als een aanleiding om eens echt te gaan afvallen. Een ontslakkingsprogramma met sauna, sap en kruidenthee is daar geschikt voor.
Dit ontslakkingsprogramma is er in eerste instantie voor bedoeld dat u fit en gezond blijft. Ook van chronische pijntjes kunt u op die manier verlost worden. En als extraatje valt u ook nog een kilootje of wat af.
De kuur is niet bedoeld als streng dieet, integendeel: in principe mag u eten wat u wilt. U moet er alleen op letten dat het voedsel dat u tot u neemt zo basisch mogelijk is en dat u veel fruit en groente gebruikt.

Kruidenthee
Kruidenthee is de basis van de ontslakkingskuur: kant-en klare mengsels die zijn afgestemd op bepaalde organen of op een bepaald moment van de dag. Maar bedenk wel: kruidenthee is een geneesmiddel. Daarom is het aan te raden niet meer dan de toegestane dosis te gebruiken.

Groentesappen
Stap over op tomaten-, rode bieten- of wortelsap. Groentesap bevat veel meer voedingsstoffen dan vruchtensap. Bovendien worden ze beter verdragen.
Mixdrankjes die u in de supermarkt tegenwoordig veel vindt, ook wel ‘groentedrank’ genoemd, beloven veel, maar bevatten een laag percentage groente, en des te meer zout en water.