Sauna kachel kopen

Er wordt wel eens gezegd dat de kachel de ziel is van de sauna. De kachel moet zo geconstrueerd zijn, dat ze hoofdzakelijk stralingwarmte afgeeft en niet alleen de lucht verhit. Bovendien moet ze los in de ruimte staan. Ze mag niet afgetimmerd of achter banken verstopt zijn, want dan kan de warmtestraling niet gelijkmatig door de ruimte verspreid worden.

Elektrische kachel
Binnen in de elektrische kachel bevindt zich een verwarmingselement, dat de hitte direct afgeeft aan de stenen, die op hun beurt de warmte vasthouden en aan de sauna afgeven. Voor een elektrische saunakachel hebt u een aansluiting van 380 volt nodig.

Sauna-houtkachel
De houtkachel is groter dan de elektrische kachel en wordt als een open haard gestookt. Via een klep schuift u het hout in het verbrandingsdeel. Het verwarmingsvermogen van het brandende hout wordt direct afgegeven aan de stenen. Stenen houden de warmte vast en geven die als aangename zachte stralingswarmte langzaam en gelijkmatig af aan de omgevingslucht. Een houtkachel is zeer geschikt voor een tuinsauna.

Finse steen kachel
Ook deze kachel werkt volgens het principe van stralingswarmte. Vingerdikke verwarmingselementen omstrengelen in de kachel een vuurkorf, gevuld met 20 tot 35 kilo basaltstenen. De op deze manier verwarmde stenen geven hun warmte langzaam en gelijkmatig af aan de sauna.

Gaskachel
De gaskachel is een speciale saunakachel die werkt op aard- of propaangas. Deze kachels kunnen dezelfde atmosfeer geven als houtkachels, maar dan met veel minder moeite en kosten. Ze zijn echter duur om aan te schaffen en worden daarom weinig verkocht voor particulier gebruik.

Multifunctionele systemen
Met een druk op de knop kunt u bepalen aan welk klimaat u in uw eigen sauna de voorkeur geeft. Aanvullende systemen produceren een heteluchtklimaat of veranderen uw sauna in een stoom-, warmelucht- of zelfs in een kruidenbad.